Privatiseringsbild
hanvisning
hanvisning
textpuffgranskning
Jeeeny
textpuffjenny
textpuff3
textpuff2
textpuff1
hanvisning
hanvisning
hanvisning
hanvisning
textpuff4
textpuff5
hanvisning
hanvisning
textpuff6
NyLogga
meny
Fairphone1
"I sommar får den som vill konsumera med samvetet intakt ett alternativ också på mobilmarknaden. Holländska Fairphone tänker bli först med en ”rättvis” smart telefon. Men hur rättvis är den rättvisa mobilen? Är det möjligt att producera etiskt i en bransch där konflikt­mineraler, barnarbete och usla arbetsvillkor är regel?"
hanvisning
Oskar Sjölander har skrivit för en rad svenska dagstidningar, magasin och sajter. Bland andra ETC-tidningarna, Helsingborgs Dagblad, Dagens Arbete och Stoppafusket.nu.
Här nedan finns ett urval av av publicerade reportage, granskningar, artiklar och featurereportage. Fokus läggs på det granskande, berättande reportaget. Såväl från Sverige som utomlands.
Vill du veta mer? Har du tips
eller vill ha referenser?
Hör av dig!
hanvisning
DA
"Lika lön för alla. Och inte en chef så långt ögat når. Tolv år har gått sedan arbetarna på Zanonfabriken fick sparken, men vägrade ge sig och tog tillbaka deras arbetsplats. I dag är kampen om fabriken vunnen. Men den största striden återstår – den inom dem själva."
PUBLICERAT
Dagens Arbete
Januari 2014

PUBLICERAT
ETC
Maj 2013

"En av världens största skiffergas-fyndigheter har tänt ett ljus
i Argentinas ekonomiska mörker. Men den fossila framtiden möts av motstånd. Och på marken tvingas ursprungsbefolkningen bort från land de bebott i 100 års tid."
hanvisning
PUBLICERAT
ETC
Februari 2014